Restaurante del Parador de Ferrol

Cocina marinera gallega
El Parador de Ferrol rinde culto a la cocina tradicional gallega, con una gastronomía marcada por la influencia marinera, dada su ubicación en plena ría coruñesa, prolífica en la producción de marisco, si bien también tienen un notable protagonismo en su carta los variados productos de la huerta de la zona y las carnes como la Ternera Rubia Gallega.
Un “arsenal” de la gastronomía tradicional coruñesa
En el luminoso y coqueto comedor, con vistas al puerto y a la ría, podrás probar una cocina sencilla pero sabrosa en la que prima el producto. Platos típicos como caldo gallego o caldeirada, empanadas artesanas, pulpo a feria, zamburiñas a la gallega o filloas rellenas de marisco. Y como remate, arroz con leche ferrolano, filloas rellenas de crema y flambeadas al orujo o la popular tarta de Ferrol, a base de hojaldre y dulce de castañas.

Type of kitchen
Tradicional gallega
Specialties
Empanada "feita na casa", pulpo á feira, caldeirada de pescados, filloas flambeadas.
Opening Hours
Natureza, arquitectura e historia
O Parador de Ferrol atópase no centro do histórico barrio da Magdalena. Este barrio, declarado conxunto histórico-artístico, está repleto de casas señoriais que no seu día pertenceron á burguesía da cidade. Son casas de dous ou tres alturas, con amplos miradoiros, balcóns e galerías de cristal de xeito lacado en cor branca, inspiradas nas que cubrían a popa dos barcos. Esta inspiración marítima a atoparemos tamén dentro do Parador, con mapamundis e instrumentos de navegación coma o farol do barco na escaleira principal.
Un dos lugares máis emblemáticos de Ferrol é o Arsenal Militar, intimamente vencellado á súa historia coma centro naval e militar. A Fonte de San Roque, a igrexa de San Xiao o Teatro Jofre son outros dos edificios máis visitados da cidade. Todo isto rodeado por estaleiros e as inmensas praias da zona
