Aletegui jatetxea - Parador de Argomaniz

Euskal gastronomia ospetsuaren erakusle
Parador de Argomaniz da euskal gastronomia ospetsuaren hotel-kate publikoaren adierazle bakarra. Proposamen horretan, urtarokotasunaren berezitasun arabarraren ondorioz, sasoiko produktuak dira plater fresko eta zaporetsuen protagonista. Lur barruan kokatu dagoenez , haragiak eta barazkiek indarra hartzen dute.
Sukaldaritzaz gozatzeko birgaitutako aletegia
Paradorren azken solairuan, aletegi zaharrean, Aletegui jatetxea dago. Egurrezko sabai ikusgarriak dituen gune bat, eskualdeko plater tipiko bikainak dastatzeko, zure ikuspegia Arabako lautadara, Gorbeiako mendilerrora eta Uribarri urtegira doan bitartean. Ranero Klubeko bakailaoa, onddo-saltsaren gaineko basa-perretxikoen pastela, zezen-buztana eta goxua dastatu ahal izango dituzu.

Type of kitchen
Euskal Tradizionala
Specialties
Perretxiko pastela onddo saltsarekin, Club Ranero bakailaoa, zezen buztana Idiazabal gaztarekin, patata purearekin hornitua, goxua.
Opening Hours
Deskonexio naturala Larrea Jauregian
Eraikina 1712koa da, eta Larreatarren jauregia hartzen du. Jauregi horren armarria da fatxadaren buru. Kokapen estrategikoa zela eta, enklabe horrek kulturen bidegurutze gisa funtzionatu zuen beti: bertatik erromatarrak, kristauak, musulmanak, juduak eta baita Flandriatik eta Frantziatik etorritako karabanak ere igaro ziren.
Parador Karmeldar Oinutsen komentua ere izan zen jauregi bihurtu aurretik, eta Independentzia Gerran Frantziako tropen kuartel nagusi gisa erabili zen. Izan ere, esaten denez, Napoleonek Gasteizko erasoa planeatu zuen bertan.
