Restaurante del Parador de Cardona
La “fortaleza” de la cocina catalana
La cocina tradicional catalana, en especial la gastronomía de la comarca barcelonesa del Bagés donde se asienta, es la base de la oferta de restauración del Parador de Cardona. Una cocina sencilla con productos de temporada y de proximidad como setas del bosque, embutidos, tomate, berenjena, bacalao, caracoles, carne de cordero y de cerdo o el pato y sus derivados.
Una atalaya gastronómica
En el majestuoso comedor medieval del Parador, que luce espectaculares arcos ojivales de piedra, comerás como un auténtico rey. Texturas variadas de bacalao con brandada, escudella, surtidos de embutidos típicos catalanes con pan de coca de vidre y tomate de “penjar”, verduras escalivadas, suquet de mariscos con bogavante, merluza, rape, langostinos y almejas.
Type of kitchen
Tradicional catalana
Specialties
Escudella catalana con galets, paletilla de cabrito asado a baja temperatura, timbal de mató con miel de flores.
Opening Hours
Al cor de l'edat mitjana
Del castell de Cardona se'n diu que mai no va ser pres en els seus onze segles d'història. El seu origen es remunta a Carlemany, que va reconquerir l'enclavament dels musulmans. Ja en mans dels Cardona, un dels llinatges catalans més influents, va ser baluard militar en nombrosos conflictes com ara la guerra dels Segadors, la guerra de Successió o la guerra del Francès.
Destaca en la seva silueta la torre de la Minyona, de 10 metres d'alçada i planta cilíndrica. La llegenda explica que els senyors de Cardona van tancar-hi la seva filla per evitar que es trobés amb el seu amant, un jove musulmà.